Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Шевченківський гай

Вівторок, 19 березня 2024, 16:12

Приміщення тубдиспансеру на Замарстинівській перетворять на творчі майстерні Шевченківського Гаю

Шевченківський гай

Комісія охорони здоров'я погодила передачу Шевченківському гаю двох приміщень тубдиспансеру на вул. Замарстинівській.

Сьогодні, 19 березня комісія охорони здоров'я та соціального захисту Львівської міської ради підтримала проєкт ухвали про право оперативного управління на об'єкт нерухомого майна на вул. Замарстинівській, 274.

Йдеться про дві будівлі колишнього туберкульозного диспансеру у Львові на вул. Замарстинівській, 274 (адмінкорпус площею 90,4 кв.м та майстерня площею 75,7 кв.м), які хочуть передати Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького для облаштування тут резиденції для внутрішньо переселенців та митців культури.

Як пояснила директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич, наразі колишній тубдиспансер перебуває в управлінні КНП "Львівське територіальне медичне об’єднання "Клінічна лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги" (Друге ТМО Львова), однак адмінкорпус та майстерню ніколи не використовували для лікування хворих.

За грантові кошти 250 тисяч євро їх планують відремонтувати та перетворити на творчі майстерні.

"Приміщення є не у дуже доброму стані. Власне, є пропозиція відремонтувати їх за кошти гранту, а надалі, через 5 років, коли припиниться договір по партнерству, то управління охорони здоров’я може повернути ці приміщення. Оперативне володіння – це право володіння й користування без права власності. Ми зараз так реєструємо всі об’єкти медицини й починаємо реєструвати освіту" – наголосила Гелена Пайонкевич.

За її словами, такий спосіб управління майном сьогодні вимагає НСЗУ і Міністерство охорони здоров'я для видачі ліцензій та укладення контрактів.

"Право власності на ці приміщення залишатимуться за міською радою" – додала Пайонкевич.

Зазначимо, ще у жовтні 2022 року Львівська міськрада підписала грантовий договір з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), яка запропонувала виділити кошти для перетворення цих двох приміщень тубдиспансеру на спеціалізований центр для переселенців, що потребують особливих умов проживання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.