Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

заклад профтехосвіти

Середа, 24 квітня 2024, 14:00

У Львові виділять 20 мільйонів гривень на заклади профтехосвіти Львова й області

заклад профтехосвіти

Комісія погодила виділення 20 мільйонів гривень на компенсацію комунальних послуг для всіх закладів профтехосвіти Львова та області.

Про це сьогодні, 24 квітня, йшлося на комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради.

Департамент розвитку Львівської міської ради звернувся до членів комісії фінансів з проханням виділити бюджетні асигнування у розмірі 20 млн грн на забезпечення діяльності закладів професійної (професійно-технічної) освіти Львова та області.

Як наголосила голова комісії фінансів Наталії Шелестак, ці кошти підуть виключно на компенсацію комунальних послуг для всіх закладів профтехосвіти Львівщини, які перейшли з державного підпорядкування в обласне, зокрема у комунальну власність Львівської обласної ради. 

Зазначимо, на початку лютого цього року Львівська облрада затвердила передачу 18 закладів профтехосвіти із державної власності в обласну. Майном цих закладів відтепер розпоряджатиметься облрада, яка також отримує всі повноваження з призначення та звільнення їхніх керівників.

Заклади, які розташовані у Львові, а це дев'ять училищ, й надалі фінансуватимуться з міського бюджету Львова, відповідно до бюджетного кодексу. Натомість заклади, які розташовані в області, будуть отримувати фінансування з обласного бюджету.

Додамо, 28 грудня 2023 року на виконкомі Львівської міськради обговорили ризики передачі закладів профтехосвіти Львова в підпорядкування Львівської обласної ради.

Тоді міський голова Львова Андрій Садовий, заявив, що  у разі передачі цих закладів у підпорядкування облради, існує небезпека їхнього скорочення під приводом оптимізації та продажу їхніх майнових комплексів на аукціоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.