Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

заклад профтехосвіти

Вівторок, 26 березня 2024, 15:06

На Львівщині запрацюють ще 9 нових навчально-практичних центрів

заклад профтехосвіти

В області на створення 9 нових навчально-практичних центрів скерують понад 80 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Цьогоріч на Львівщині планують створити ще 9 нових навчально-практичних центрів на базі закладів професійної освіти.

На це скерують понад 80 млн грн, з яких майже 55 млн грн – це кошти відновленої у 2024 році державної субвенції, 10 млн грн – фінансовий ресурс обласного бюджету, решта – кошти місцевих бюджетів та спецфонд закладів.

"Наша область зараз має найбільшу в Україні мережу навчально-практичних центрів – 45. Ще 9 плануємо створити у 2024 році. У нових навчально-практичних центрах готуватимуть спеціалістів у галузях металообробки, машинобудування, автотранспорту, художніх ремесел, громадського харчування. Плануємо, зокрема, реалізацію масштабного проєкту зі створення опорної кухні на базі одного із закладів профтехосвіти" – розповів начальник відділу інновацій, професійної, фахової передвищої та вищої освіти департаменту освіти і науки Львівської ОВА Іван Пикус.

За його словами, загалом в області в 47 закладах профтехосвіти навчається більш як 20 тисяч студентів. 

Зазначимо, навчально-практичні центри (НПЦ) – це частина приміщень закладу професійної освіти з новим обладнанням та технікою. Там учні проводять практичні заняття, а дорослі – підвищують кваліфікацію або перенавчаються.Створення НПЦ розпочалось у 2016 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.