Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Четвер, 22 лютого 2024, 14:50

У Львові хочуть військовим пенсіонерам дозволити пільговий проїзд у громадському транспорті

львівські маршрутки

Йдеться про 8 тисяч мешканців, які отримують пенсію за вислугу років військової служби, але ще не досягли пенсійного віку.

Про це повідомила пресслужба Інформаційного порталу депутатів Львівської міської ради.
 
Комісія фінансів та планування бюджету розглянула звернення депутата Олекса Возняк про долучення до пільгових категорій, які мають право на безоплатний проїзд у громадському транспорті, пенсіонерів за вислугою років військової служби.
 
За інформацією Пенсійного фонду мешканців, які отримують пенсію за вислугу років військової служби є 8 тисяч – це люди віком від 45 років і вище. Пенсіонерів за віком, старших за 60 років є менше половини, близько 3,5-4 тисячі людей і далеко не всі вони користуються громадським транспортом.
 
"На фоні понад 220 тисяч пільговиків міста Львова це лише додаткові 3 тисячі пільговиків. Однак, для компенсації пільгового проїзду для них щомісяця потрібні додаткові кошти з бюджету міста, які наразі не були передбачені.
Раніше такі пенсіонери могли їздити безплатно, показуючи пенсійне посвідчення, хоча в законі це не врегульовано, але зараз такої категорії для отримання пільгової картки Леокарт просто немає" – йдеться у повідомленні.
 
Комісія підтримала рішення дати окреме доручення управлінням соціального захисту та транспорту надати детальні розрахунки щодо додаткових обсягів фінансування перевезень пільговиків, які при цьому виникають.
 
Зазначимо, 19 лютого під час засідання комісія транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міськради директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури міськради Олег Забарило повідомив, що підготували проект рішення на розгляд виконавчого комітету про порядок видачі транспортних карток Леокарт та розширення переліку пільгових категорій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.