Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Шевченківський гай

Середа, 13 березня 2024, 15:13

Будівлі колишнього тубдиспансеру на Замарстинівській планують передати Шевченківському гаю

Шевченківський гай

У міськраді напрацювали проєкт ухвали про передачу Шевченківському гаю двох будівель тубдиспансеру на вул. Замарстинівській й облаштування тут резиденції для переселенців.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 12 березня 2024 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про право оперативного управління на об'єкт нерухомого майна на вул. Замарстинівській, 274.

Згідно з документом, йдеться про передачу двох будівель колишнього туберкульозного диспансеру у Львові на вул. Замарстинівській, 274 Музею народної архітектури і побуту для облаштування тут резиденції для внутрішньо переселенців та митців культури.

Наразі тубдиспансер перебуває в управлінні КНП "Львівське територіальне медичне об’єднання "Клінічна лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги" (Друге ТМО Львова).

"Припинити право оперативного управління КНП "Львівське територіальне медичне об’єднання "Клінічна лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги" на об’єкт нерухомого майна (адмінкорпус площею 90,4 кв.м та майстерня площею 75,7 кв.м) на вул. Замарстинівській, 274.

Надати Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького право оперативного управління на об’єкт нерухомого майна (адмінкорпус площею 90,4 кв.м та майстерня площею 75,7 кв.м) на вул. Замарстинівській, 274" – йдеться в проєкті ухвали.

Як пояснила сьогодні на засіданні комісії охорони здоров'я та соціального захисту директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич, ТМО №2 ніяк не використовує ці приміщення колишньої тублікарні.

Крім цього, ще у жовтні 2022 року Львівська міськрада підписала грантовий договір з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), яка запропонувала виділити кошти для перетворення цього тубдиспансеру на спеціалізований центр для переселенців, що потребують особливих умов проживання.

У результаті обговорення цього питання, члени комісії вирішили відкласти його для того, щоб детально вивчити.

Нагадаємо, у травні 2023 року на сесії Львівської міської ради депутати дозволили ліквідувати ТМО №3, приєднавши його структурні підрозділи до перших двох ТМО Львова.

Додамо, за матеріали ревізій Держаудитслужби щодо п'яти медичних закладів Львова та області відкрили кримінальні провадження. У цей перелік увійшло й ТМО №2.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.