Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

грантовий договір з IFC

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 4 жовтня 2022, 15:16

У Львові за грантові кошти облаштують житло для переселенців

грантовий договір з IFC

Міжнародна фінансова корпорація профінансує облаштування житла для вимушено переміщених українців у Львові.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 4 жовтня, Львівська міськрада підписала грантовий договір з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), який передбачає фінансову допомогу в реновації будівель для облаштування тимчасового житла для вимушено переміщених українців.

Крім цього, цю програму планують розширити, щоб надавати підтримку медичній та транспортній галузям Львова.

Зокрема, IFC загалом скерує 25 мільйонів євро на підтримку українських міст для облаштування житла для переселенців. Одним з таких міст є Львів, який отримає кошти найшвидше. 

За кошти IFC у Львові планують профінансувати спеціалізований центр на вул. Замарстинівській, 274 для переселенців, що потребують особливих умов проживання, та покращення доступу до житла для переселенців – це модернізовані ОСББ, які приймають українців, у Брюховичах.

Як наголосили у міськраді, Міжнародна фінансова корпорація узгодила набір критеріїв, які застосовуватимуть до відбору будівель. Серед них якісне підключення до інженерних систем та близькість до соціальної інфраструктури, такої як громадський транспорт, школи та медичні заклади.

Додамо, станом на 15 вересня на території Львівської області офіційно зареєстрували понад 250 тисяч внутрішньо переміщених українців.

Цьогоріч з обласного бюджету на ремонт закладів для тимчасового проживання переселенців виділили понад 42 мільйони гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.