Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

переселенці

uz.gov.ua

П'ятниця, 16 вересня 2022, 14:57

На Львівщині офіційно зареєстрували понад 250 тисяч переселенців

переселенці

Понад 250 тисяч переселенців, які проживають на території області,  зареєструвалися в Єдиній інформаційній базі даних.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Станом на 15 вересня на території Львівської області офіційно зареєстрували понад 250 тисяч внутрішніх переселенців.

Серед них 160 тисяч – жінки, 90 тисяч – чоловіки, понад  75 тисяч – діти, понад 32 тисячі – пенсіонери та близько 9 тисяч осіб з інвалідністю.

"Вікові люди, а також люди з інвалідністю, особливо за тих умов, коли вони були змушені, рятуючи життя, евакуюватися до нашої області, залишилися самотніми, вони потребують особливої допомоги. В області діє мережа установ, яка складається з 14-ти закладів: 3 геріатричних пансіонати та 11 психоневрологічних інтернатів, які безальтернативно надають допомогу таким людям" – заявив тимчасово виконуючий обов’язки директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА Роман Андрес.

Він також додав, що значну кількість людей, які можуть обійтись без цілодобового догляду, приймають в себе релігійні організації. 

Нагадаємо, на підтримку переселенців у Львівській області передбачили 78 мільйонів гривень. ГО та установам Львівщини виплачують 30 гривень за розміщення переселенців впродовж одного дня.

Станом на кінець червня, з початку повномасштабного вторгнення РФ понад 12 мільйонів українців стали вимушеними переселенцями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.