Козицький даватиме 30 гривень у день за розміщення одного переселенця

понеділок, 18 квітня 2022 р. о 12:10

ГО та установам Львівщини виплачуватимуть 30 гривень за розміщення переселенців впродовж одного дня.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОВА Максима Козицького №62/22 від 15 квітня 2022 року.

Максим Козицький затвердив порядок надання часткової грошової компенсації установам та ГО за тимчасове розміщення переселенців на території Львівської області.

"З метою оптимізації процедури розміщенням (проживання) внутрішньо переміщених осіб на території Львівської області та підтримки установ, закладів, організацій всіх форм власності, які забезпечують безоплатне тимчасове розміщення (проживання) таких осіб наказую затвердити Порядок надання часткової грошової компенсації установам, закладам, організаціям усіх форм власності за тимчасове розміщення (проживання) внутрішньо переміщених осіб на території Львівської області" – йдеться у розпорядженні.

Згідно з документом, установи, які планують отримати компенсацію за розселення переселенців, повинні вести облік таких людей, що включає:

- заяву на безоплатне поселення, до якої додається копія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та копія з паспорта;

- ведення журналу реєстрації заїзду-вибуття (в паперовій формі).

Також потрібно внести дані про людину до реєстру, створеного місцевими органами влади.

Сума компенсації визначається з урахуванням кількості днів, протягом яких приміщення надавалося для розміщення переселенців, а сума компенсації за один день на одну людину становить 30 гривень й здійснюється коштом обласного бюджету.

Зазначимо, що на підтримку переселенців у Львівській області передбачили 78 мільйонів гривень.

Раніше в області затвердили перелік та обсяги закупівель продовольчих товарів, які необхідні для переселенців, а на початку обрали продукти, що увійшли до сухого пайка для внутрішніх переселенців в умовах воєнного стану в Україні.

Минулого тижня у Львівській ОВА визначилися з обсягом продуктів, які потрібно закупити для формування сухих пайків для переселенців.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024