Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Фб Максима Козицького

Вівторок, 12 квітня 2022, 15:25

Козицький підтримуватиме переселенців на Львівщині за 78 мільйонів

Максим Козицький

На підтримку переселенців у Львівській області передбачили 78 мільйонів гривень.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОВА Максима Козицького №24/0/5-22ВА від 11 квітня 2022 року.

Максим Козицький затвердив програму підтримки внутрішньо переміщених осіб на період дії воєнного стану в Україні.

"З метою забезпечення оперативної координації заходів з розв'язання проблемних питань внутрішньо переміщених осіб затвердити Комплексну програму підтримки внутрішньо переміщених осіб на період дії воєнного стану в Україні" – йдеться у розпорядженні.

Зокрема, програма підтримки переселенців діятиме впродовж воєнного стану та ще 30 днів після його завершення та передбачає створення сприятливих умов їхнього перебування на території Львівщини.

"Програма спрямована на сприяння у подоланні складних життєвих обставин у зв'язку зі збройною агресією РФ проти України. Виникає необхідність надання додаткових соціальних гарантій внутрішньо переміщеним особам, зокрема в частині поліпшення їх фінансово-матеріального стану, транспортного забезпечення їхніх потреб у соціальному обслуговуванні та психологічній підтримці зокрема шляхом підтримки установ, закладів та організацій.

Програма – це комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні як доповнення до державного соціального забезпечення" – йдеться у документі.

На реалізацію програми передбачено виділити 78 мільйонів гривень.

Основними її завданнями є:

- часткова грошова компенсація установам, закладам організаціям всіх форм власності за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб на території Львівської області – 45 млн грн;

- соціальна послуга "Психологічна реабілітація внутрішньо переміщених осіб, внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України";

- забезпечення організації харчування для внутрішньо переміщених осіб, забезпечення запитів інших обласних військових адміністрацій та інших категорій осіб, що потребують харчування в умовах воєнного стану в Україні, пов'язаного з агресією РФ – 23 млн грн;

- перевезення евакуйованого населення – 5 млн грн;

- перевезення гуманітарної допомоги, зокрема, для потреб внутрішньо переміщених осіб – 5 млн грн. 

Нагадаємо, вчора Максим Козицький заявляв, що Львівська ОВА планує найближчими місяцями забезпечити 1500 сімей переселенців житлом для довготривалого проживання.

Станом на 11 квітня у Львівській ОВА заявили про понад 300 тисяч переселенців на Львівщині, однак, станом на 9 квітня, за даними Мінсоцполітики, у Львівській області зафіксували лише 50 тисяч внутрішньо переміщених українців.

Раніше в області затвердили перелік та обсяги закупівель продовольчих товарів, які необхідні для переселенців, а на початку обрали продукти, що увійшли до сухого пайка для внутрішніх переселенців в умовах воєнного стану в Україні.

Минулого тижня у Львівській ОВА визначилися з обсягом продуктів, які потрібно закупити для формування сухих пайків для переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.