Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Понеділок, 10 січня 2022, 15:49

У Львові зареєстрували перше територіальне медичне об'єднання

медичний заклад у Львові

Перше територіальне медичне об'єднання Львова має три відокремлені підрозділи: лікарня святого Пантелеймона, лікарня святого Луки та лікарня святого Миколая.

За даними аналітичної системи YouControl, 26 листопада 2021 року у Львові зареєстрували комунальне некомерційне підприємство "Львівське територіальне медичне об'єднання "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги".

Засновником Першого територіального медичного об'єднання Львова є Львівська міська рада, а виконуючим обов'язки керівника став Олег Самчук. Статутний капітал новоствореного комунального підприємства становить 464 512 066,64 грн.

Перше ТМО Львова створили шляхом злиття та реорганізації трьох медичних закладів: КНП "Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова", КНП "8-ма міська клінічна лікарня м. Львова" та КНП "Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова".

Перше територіальне медичне об'єднання стало правонаступником цих лікарень. Наразі вони функціонують у складі ТМО як відокремлені підрозділи: лікарня святого Миколая, лікарня святого Луки та лікарня святого Пантелеймона відповідно.

Директором лікарні святого Миколая став Іван Міськів, лікарні святого Луки − Василь Трунквальтер, а лікарні святого Пантелеймона − Олег Самчук. Зазначимо, головний лікар Міської дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт наприкінці 2021 року залишив посаду.

Додамо, у 2021 році з часу реєстрації Перше територіальне медичне об'єднання Львова перемогло у трьох державних закупівлях, за результатами яких уклали контрактів на загальну суму 106 830 грн. Зокрема, Перше ТМО перемогло у закупівлі:

- послуг з патологоанатомічних досліджень на 45 830 грн (замовник − 1-ша міська клінічна лікарня імені Князя Лева);

- послуг з діагностичних лабораторних досліджень на 12 000 грн (замовник − 4-та міська поліклініка Львова);

- послуг з гістологічних досліджень (замовник − 2-га міська поліклініка Львова).

Нагадаємо, депутати погодили стратегію розвитку медицини у Львові, яка розроблена до 2024 року. Крім цього, на початку жовтня, у рамках реформи медицини, у місті створили гарячу медичну лінію.

Торік у червні депутати міськради прийняли концепцію розвитку галузі охорони здоров’я на території Львівської міської територіальної громади, що передбачає злиття львівських лікарень у три територіальні медичні об’єднання. А на початку липня 2021 року депутати міськради прийняли ухвалу про статут і положення цих ТМО.

Ще у квітні минулого року міський голова Львова Андрій Садовий створив робочу групу для створення стратегії розвитку медичної галузі міста, а на початку травня стало відомо, що всі медичні заклади міста об'єднають у три територіальні медичні об’єднання. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.