Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Вівторок, 11 травня 2021, 14:11

Садовий оприлюднив медичну стратегію Львова

Андрій Садовий

У рамках стратегії розвитку медичної галузі всі медичні заклади міста об'єднають у три Територіальні медичні об’єднання.

Про це сьогодні, 11 травня, на брифінгу після зустрічі із головними лікарями міських лікарень щодо нової медичної стратегії міста повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

У Львові планують створити три Територіальні медичні об’єднання.

Перше – Львівське ТМО "Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги". Воно об’єднає медичні центри:

- Клінічну лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова;

- 8-му міську клінічну лікарню м. Львова;

- Міську дитячу клінічну лікарню м. Львова.

Друге – Львівське ТМО "Лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги". Сюди увійдуть медичні центри:

- Львівська 1-ша міська клінічна лікарня імені Князя Лева;

- 4-та міська клінічна лікарня м. Львова;

- 5-та міська клінічна лікарня м. Львова;

- Лікарня "Госпіс" м. Львова.

Третє – Львівське ТМО "Акушерства та гінекології" об’єднає такі медичні центри:

- Пологовий клінічний будинок № 1 м. Львова;

- 3-тя міська клінічна лікарня м. Львова.

Андрій Садовий зазначив, що об’єднання лікарень значно підвищить рівень надання допомоги і покращить умови роботи медичних працівників, а пацієнти отримають кращий сервіс, оперативнішу допомогу і більшу сферу послуг.

"Я би хотів, щоб медицина у Львові була найвищого рівня, і завдання, яке є перед нами, – щоб наші медичні об’єднання входили в ТОП-200 кращих у світі. Не тільки в Україні, в Україні ми й так по багатьох параметрах сьогодні є лідерами", – заявив Андрій Садовий.

Також мер Львова наголосив, що міська влада готова до того, що багато мешканців з інших міст України будуть приїжджати до Львова і отримувати медичну допомогу.

"Щодо поліклінік і сімейної медицини, то вони працюватимуть так, як працювали у вже більш тіснішому контакті з управлінням охорони здоров’я. Бо там теж багато потрібно зробити. Наше завдання – максимально робити мережу амбулаторій сімейної медицини, щоб це було біля дому, корисно і приємно і для дорослих, і для дітей", – розповів Садовий.

Нагадаємо, у квітні цього року Андрій Садовий створив робочу групу для створення стратегії розвитку медичної галузі міста.

Додамо, на початку квітня колектив Міської дитячої клінічної лікарні Львова звернувся до депутатів Львівської міськради з заявою проти приєднання до Клінічного медичного територіального об'єднання імені Святого Пантелеймона. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.