Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

Четвер, 17 червня 2021, 12:47

У Львові затвердили концепцію розвитку галузі охорони здоров’я із створенням ТМО

медичний заклад у Львові

Депутати прийняли концепцію розвитку галузі охорони здоров’я, що передбачає злиття львівських лікарень у три територіальні медичні об’єднання.

Сьогодні, 17 червня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли концепцію розвитку галузі охорони здоров’я на території Львівської міської територіальної громади. "За" проголосували 54 депутати.

"Ми пропонуємо суть реформи у двох наступних кроках. Перший – це зміна самого управління департаменту охорони здоров'я, другий – створення трьох територіальних медичних об’єднань" – пояснив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Згідно із ухвалою, на території Львова планується створити три територіальні медичні об’єднання (ТМО):

- Багатопрофільна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги (шляхом злиття та реорганізації Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, 8-ї міської клінічної лікарні, Міської дитячої клінічної лікарні);

- Лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги (шляхом злиття та реорганізації 1-ї міської клінічної лікарні імені Князя Лева, 5-ї міської клінічної лікарні, лікарні "Госпіс");

- Львівське територіальне медичне об’єднання акушерства та гінекологі (шляхом злиття та реорганізації Пологового клінічного будинку №1, 3-ї міської клінічної лікарні).

 

Також цим рішенням депутати доручили управлінню охорони здоров’я міськради розробити із залученням лікарів, міжнародних експертів та депутатів міськради стратегії розвитку цих ТМО та створити комісії з припинення діяльності лікарень, які входитимуть у ці медичні об’єднання, як окремих юридичних осіб.

Як йдеться в ухвалі, ТМО створюють, щоб впорядкувати мережу закладів охорони здоров’я міста, розширити мережу амбулаторій сімейної медицини, покращити якість надання медичних послуг, оновити матеріально-технічну базу медзакладів та підвищити оплату праці медичних працівників.

 

Нагадаємо, у квітні цього року міський голова Львова Андрій Садовий створив робочу групу для створення стратегії розвитку медичної галузі міста, а на початку травня її стало відомо, що всі медичні заклади міста об'єднають у три територіальні медичні об’єднання. Тоді ж депутат Львівської міськради Євген Кузик заявляв, що нову медичну стратегію Львова ще не розглядали на комісії охорони здоров'я міськради, а ряд громадських організацій виступають проти об'єднання дитячих лікарень з дорослими.

А на початку квітня колектив Міської дитячої клінічної лікарні Львова звернувся до депутатів Львівської міськради з заявою проти приєднання до Клінічного медичного територіального об'єднання імені Святого Пантелеймона. 

Як наголошувала на початку червня керівниця управління охорони здоров’я Львівської міськради Леся Кобецька, міськрада займатиметься тренінгами та навчанням для ТМО, а не їх контролем.

Крім цього, учасники медичного форуму, який проходив у Львові 9 червня, прийняли резолюцію до ВРУ з проханням відкоригувати податки для лікарів, щоб створити ТМО.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.