Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Середа, 9 червня 2021, 13:07

Садовий просить Верховну Раду відкоригувати законодавство для львівських ТМО

Андрій Садовий

Учасники медичного форуму прийняли резолюцію до ВРУ з проханням відкоригувати податки для лікарів для створення Територіальних медичних об'єднань.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 9 червня, у Львові під час екстреного медичного форуму "Якою буде медицина у Львові?" його учасники прийняли резолюцію до Верховної Ради України щодо модернізації законодавства в плані легалізації заробітної плати для хірургів і для медиків. 

За словами міського голови Львова Андрія Садового, існуюча система оподаткування під час створення територіальних медичних об'єднань створює тінь, яка дає можливість для зловживань і корупції серед лікарів. Тому потрібно внести зміни в законодавство.

"Багато хірургів отримують високу заробітну платню, але не завжди це відображається в офіційних доходах, враховуючи систему оподаткування в Україні. Я вважаю це неправильним. Якщо ми хочемо дати гідність медикам, треба це все вивести і дати людям можливість отримувати ту заробітну плату, яку вони заслуговують" − наголосив Андрій Садовий.

Також під час зустрічі прийняли рішення проводити медичний форум щорічно.

Нагадаємо, 11 травня Андрій Садовий повідомив, що у рамках стратегії розвитку медичної галузі всі медичні заклади міста об'єднають у три Територіальні медичні об’єднання, а у квітні цього року Андрій Садовий створив робочу групу для створення стратегії розвитку медичної галузі міста.

Додамо, на початку квітня колектив Міської дитячої клінічної лікарні Львова звернувся до депутатів Львівської міськради з заявою проти приєднання до Клінічного медичного територіального об'єднання імені Святого Пантелеймона. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.