Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Євген Кузик

Фб Кузика

Вівторок, 11 травня 2021, 15:09

Медична стратегія Львова ще не пройшла громадського обговорення – Кузик

Євген Кузик

Нову медичну стратегію Львова ще не розглядали на комісії охорони здоров'я міськради та не ознайомили із нею громадськість.

Про це у коментарі Варіантам повідомив депутат Львівської міської ради від Європейської Солідарності, член комісії охорони здоров'я та соціального захисту Євген Кузик.

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що у місті  напрацювали нову медичну стратегію Львова, яка передбачає реорганізацію міської системи охорони здоров’я й створення трьох територіальних медичних об’єднань, куди увійдуть всі міські лікарні.

Натомість, за словами Євгена Кузика, говорити про таке об'єднання ще зарано.

"Так, насправді в нас у робочій групі ведуться такі бесіди (робоча група для створення стратегії розвитку медичної галузі міста – ред.), яка створена Андрієм Івановичем Садовим. Але говорити про об'єднання ще рано, оскільки ми домовилися, що головні лікарі мають представити переваги такого об'єднання своїм колективам, а вже після того, як все буде обговорено на комісії і з громадськістю, можна буде говорити про якесь велике об'єднання" – пояснив Євген Кузик.

Він пояснив, що наразі цю медичну стратегію ще не розглядали на комісії охорони здоров'я та соціального захисту Львівської міськради, а лише у спеціально створеній для цього робочій групі.

"Медична стратегія Львова як документ ще не готова. Є документ, який можна вважати робочою версією стратегії і який ми зараз опрацьовуємо. І цей документ є лише в робочої групи. Завтра він буде обговорений, наприклад, з Мар'яною Возницею (директорка Західного міжрегіонального департаменту у Національній службі здоров'я України – ред.). Ми маємо його представити, показати" – розповів Кузик.

Також депутат додав, що ряд громадських організацій виступають проти об'єднання дитячих лікарень з дорослими.

"Є міжнародний принцип "діти перш за все" у конвенції ООН, відповідно до якого першочергова увага приділяється найкращому забезпеченню інтересів дитини. Тобто, є право дитини на госпіталізацію разом із іншими дітьми, максимально уникаючи при цьому їхньої госпіталізації з дорослими. Тобто є такі нормативні документи, за якими потрібно не об'єднувати, а навпаки, роз'єднувати дітей з дорослими, як це було зроблено у 1990-х роках. А зараз Андрій Іванович хоче все це об'єднати назад" – додав Євген Кузик.

Нагадаємо, у квітні цього року Андрій Садовий створив робочу групу для створення стратегії розвитку медичної галузі міста. Керівником робочої групи став перший заступник міського голови Андрій Москаленко. Робоча група мала до 1 липня цього року напрацювати стратегію розвитку медицини міста.

Додамо, наприкінці квітня цього року Варіанти вже розмовляли із Євгеном Кузиком щодо розроблення медичної стратегії Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.