Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

Четвер, 8 липня 2021, 13:14

У Львові затвердили статут і положення ТМО, які необхідні для другого етапу медичної стратегії міста

медичний заклад у Львові

Депутати прийняли ухвалу про статут і положення ТМО, що передбачають реорганізацію медичних закладів у три медичні об’єднання.

Сьогодні, 8 липня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили типовий статут територіальних медичних об’єднань закладів охорони здоров’я Львова та типове положення про відокремлені підрозділи ТМО. "За" проголосували 49 депутатів.

За словами директорки юридичного департаменту Львівської міськради Гелени Пайонкевич, прийняття цих двох документів розпочанає другий етап злиття медичних комунальних некомерційних підприємств міста і реорганізацію їх в територіальні медичні об’єднання.

"Цим рішенням ми закріплюємо кількість відокремлених підрозділів у відповідності до кількості комунальних некомерційних підприємств, які реорганізуються, визначаємо те, що створення і ліквідація нових відокремлених підрозділів буде відбуватися за погодженням сесії міської ради" – наголосила Пайонкевич.

Вона ддодала, що статут і положення розроблені за рекомендаціями експертів та дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ. 

Нагадаємо, у червні депутати міськради прийняли концепцію розвитку галузі охорони здоров’я на території Львівської міської територіальної громади, що передбачає злиття львівських лікарень у три територіальні медичні об’єднання.

Ще у квітні цього року міський голова Львова Андрій Садовий створив робочу групу для створення стратегії розвитку медичної галузі міста, а на початку травня стало відомо, що всі медичні заклади міста об'єднають у три ТМО. Тоді ж депутат Львівської міськради Євген Кузик заявив, що нову медичну стратегію ще не розглядали на комісії охорони здоров'я міськради, а ряд громадських організацій виступили проти об'єднання дитячих лікарень з дорослими.

Як наголошувала на початку червня керівниця управління охорони здоров’я Львівської міськради Леся Кобецька, міськрада займатиметься тренінгами та навчанням для ТМО, а не їх контролем.

Крім цього, учасники медичного форуму, який проходив у Львові 9 червня, прийняли резолюцію до ВРУ з проханням відкоригувати податки для лікарів, щоб створити ТМО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.