Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

валюта

puchkov.net

Вівторок, 23 вересня 2014, 11:22

Нацбанк заборонив українцям купувати валюту більш ніж на 3 тис. грн. за добу

валюта

Національний банк зменшив максимальної суми продажу готівкової іноземної валюти одній особі в один операційний (робочий) день до суми, що не перевищує в еквіваленті 3 000 гривень.

Про це йдеться у відповідній постанові від 22 вересня, передає прес-служба регулятора у Facebook.

"Зазначене обмеження не поширюється на випадки купівлі фізичними особами-резидентами готівкової іноземної валюти з метою погашення зобов’язань в іноземній валюті за кредитними договорами, укладеними з уповноваженими банками", мовиться у постанові.

Цією постановою також передбачено зменшення розміру обов’язкового продажу надходжень в іноземній валюті зі 100% до 75%. "Лібералізація цієї норми спрямована насамперед на створення належних умов для активізації зовнішньоекономічної діяльності та забезпечення суб’єктів господарювання валютними активами для покриття їх поточних зобов’язань в іноземній валюті", йдеться в постанові.

Постановою також скасовано раніше запроваджену вимогу щодо обов’язкової конвертації в гривню переказів в іноземній валюті з-за кордону на користь фізичних осіб без відкриття рахунку. Очікується, що такі заходи сприятимуть збільшенню надходжень іноземної валюти в Україну за поточними неторговельними операціями.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.