Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

http://kolo.poltava.ua

Середа, 20 червня 2012, 15:28

Парламент планує дозволити дітям шахтарів вступати до ВНЗ поза конкурсом

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект Закону «Про внесення змін до статті 5 Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці» щодо особливості здобуття освіти, зокрема дозволити дітям шахтарів вступати до ВНЗ поза конкурсом.

 

За ухвалення даного рішення проголосували 315 народних депутатів із 408 зареєстрованих у сесійній залі.

Законопроект пропонує встановити особливості здобуття освіти особами, батьки яких є шахтарями, що мають стаж підземної роботи не менш як 15 років, або які загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві, та шахтарів-інвалідів.

Такі особи в перший рік після здобуття загальної середньої освіти (базової чи повної) зараховуватимуться поза конкурсом за особистим вибором спеціальності до державних і комунальних вищих і професійно-технічних навчальних закладів для навчання за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів з наданням місць у гуртожитках на час навчання та гарантованою виплатою за рахунок коштів державного бюджету стипендії в розмірі прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб.

Джерело: УНІАН-Львівщина

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.