Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

паспорт

provce.ck.ua

Середа, 8 квітня 2015, 10:36

42 дитини не випустили з України через неправильно оформлені документи

паспорт

З початку цього року прикордонники не пропустили за кордон 42, а у минулому році – 242 дитини через відсутність потрібних документів.

Про це повідомила прес-служба Львівського прикордонного загону. 

Основними причинами відмов у пропуску є відсутність доручень від батьків, які потрібні коли дитину супроводжує лише один з батьків або уповноважена ними особа.

Крім того, серед причин не пропуску є недійсні документи для закордонних поїздок, відсутність документів на право перетинання кордону, відсутність фото дітей в документах батьків, закінчення терміну дії паспорта, технічна несправність документа.

Виїзд з України дітей в супроводі одного з батьків або інших осіб, уповноважених одним з батьків за нотаріально посвідченою згодою, здійснюється:

- за  нотаріально  посвідченою  згодою  другого з батьків із зазначенням у ній  держави  прямування  та  відповідного  часового проміжку   перебування  у  цій  державі,  якщо  другий  з  батьків відсутній у пункті пропуску;

-  без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків якщо другий з батьків є іноземцем або особою без громадянства;  якщо у паспорті громадянина України для виїзду за  кордон,  з яким   перетинає   державний  кордон  громадянин,  який  не  досяг 16-річного віку,  або  проїзному  документі  дитини  є  запис  про вибуття  на  постійне місце проживання за межі України чи відмітка про взяття на консульський облік у  дипломатичному  представництві або консульській установі України за кордоном.

- у разі пред'явлення документів або їх нотаріально засвідчених копій: свідоцтва про смерть другого з батьків; рішення суду про  позбавлення  батьківських  прав  другого  з батьків; рішення суду   про   визнання другого  з  батьків  безвісно відсутнім; рішення суду про визнання другого з батьків недієздатним; рішення суду  про  надання  дозволу на виїзд з України громадянину, який не досяг 16-річного віку, без згоди та супроводу другого з батьків; довідки про народження дитини, виданої відділом реєстрації актів цивільного стану, із зазначенням підстав внесення відомостей про батька.

Нагадаємо, з 1 квітня дані про дітей не вводяться до закордонних паспортів батьків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.