Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Надія Савченко

tsn.ua

Середа, 22 квітня 2015, 16:04

Верховна рада звернулася до президента РФ з приводу звільнення Савченко

Надія Савченко

Нардепи запровадили санкції щодо осіб, відповідальних за незаконне ув’язнення українців у Росії.

Сьогодні Верховна Рада України прийняла постанову «Про запровадження персональних санкцій проти осіб, відповідальних за незаконне ув'язнення в Російській Федерації народного депутата України, члена Постійної делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи Надії Савченко».

За це рішення проголосували 249 народних депутатів.

Серед ініціаторів законопроекту був нардеп з Львівщини Добродомов Д.Є. (Блок Петра Порошенка).

Верховна рада звертається президента Російської Федерації Володимира Путіна з приводу звільнення з ув'язнення Надії Савченко та передбачає запровадження санкцій щодо осіб, відповідальних за незаконне ув’язнення Надії Савченко та українців, яких незаконно утримують на території Росії.

«Проектом Постанови пропонується затвердити список осіб, відповідальних за незаконне ув’язнення в Російській Федерації народного депутата України, члена Постійної делегації у ПАРЄ Надії Савченко,  рекомендувати Раді національної безпеки та оборони України  прийняти рішення про запровадження персональних санкцій проти осіб, що включені до відповідного списку та звернутися до міжнародних організацій, міжпарламентських асамблей та урядів демократичних країн світу щодо запровадження персональних санкцій проти таких осіб», - йдеться у пояснювальній записці до постанови.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.