Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

обмін валют

Середа, 1 липня 2015, 15:11

Відтепер при купівлі-продажу іноземної валюти не потрібен паспорт

обмін валют

Верховна Рада прийняла зміни щодо касових апаратів, дозволивши обмін валют без паспорту.

Сьогодні, 1 липня, на Верховна Рада прийняла законопроект №1088 про застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Законопроект підтримали 248 народних депутатів.

Цими змінами Верховна Рада звільнила від обов’язкового застосування касових апаратів тих підприємців, чиї прибутки не перевищують 1 млн грн, та унеможливила вимагання посвідчення особи для купівлі-продажу іноземної валюти.

"Реєстратори розрахункових операцій не застосовують платники єдиного податку: першої групи; другої та третьої груп (фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, в яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 1 млн грн. У разі перевищення у календарному році обсягу доходу понад 1 млн грн. застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов'язковим", – йдеться у законопроекті.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, прийняття закону дозволить врегулювати правовідносини у сфері застосування, використання та обслуговування РРО, зменшить вартість забезпечення фіскального обліку суб’єктами господарювання, запровадить справедливу відповідальність суб’єктів за невиконання цього закону та унеможливить вимагання посвідчення особи для купівлі-продажу іноземної валюти.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.