Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

префекти

unian.ua

Середа, 26 серпня 2015, 14:16

До квітня 2016 року в Україні з'являться префекти

префекти

Перших префектів у рамках децентралізації можуть призначити до квітня 2016 року.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами віце-прем'єр-міністра міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубко, перші призначення префектів, введення яких передбачають зміни до Конституції України щодо децентралізації влади, створення кадрового резерву відбудеться до 1 квітня 2016 року.

"Згідно з проектом перше призначення на посади префектів у всіх областях здійснюватиметься з відбором кандидатур на конкурсній основі до 1 квітня 2016 року", – заявив Геннадій Зубко.

Також до 1 квітня 2016 року планується сформувати кадровий резерв префектів у кількості 100 осіб.

"Ми закладаємо нові принципи кадрової політики в державі. Формування кадрового резерву забезпечить відбір і підготовку професійних, відповідальних людей, які потім будуть призначені префектами на місця", – зазначив Зубко.

Віце-прем'єр вважає, що з введенням системи префектів в державі оновиться форма управління на місцях.

Проект закону "Про префекти" передбачає зокрема, що основними функціями префектів на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці є здійснення нагляду за додержанням Конституції і законів України органами місцевого самоврядування та посадовими особами місцевого самоврядування; координація діяльності територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, здійснення нагляду за дотриманням ними Конституції і законів України.

Формування кадрового резерву префектів здійснюється шляхом відкритого конкурсу. Чисельність кадрового резерву префектів становить 25% від загальної кількості посад префектів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.