Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

expres.ua

Четвер, 5 липня 2012, 14:45

Нардепи проголосували за закон про екстрену медичну допомогу

Сьогодні 239 депутатів Верховної Ради підтримали у другому читанні законопроект № 10155 про екстрену медичну допомогу.


На основі нового закону центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф стане установою охорони здоров'я, основним завданням якого є забезпечення організації та надання екстреної медичної допомоги на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

Працівниками системи екстреної медичної допомоги є медичні працівники центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, станцій екстреної медичної допомоги, бригад екстреної медичної допомоги, відділень екстреної медичної допомоги, безпосередньо надають екстрену медичну допомогу, а також немедичні працівники центрів.

Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф є установою охорони здоров'я, основним завданням якого є забезпечення організації та надання екстреної медичної допомоги на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці відповідно до положень цього закону.

Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф забезпечує: прийняття викликів екстреної медичної допомоги; формування, обробки і передачі інформації про виклики екстреної медичної допомоги; координацію дій бригад екстреної медичної допомоги та закладів охорони здоров'я з надання екстреної медичної допомоги; взаємодія з органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, установами, підприємствами, установами та організаціями; надання виїзної консультативної медичної допомоги; ведення статистичного обліку та звітності; розрахунок необхідної кількості та планування місцезнаходження пунктів постійного і тимчасового базування бригад екстреної медичної допомоги для своєчасного надання населенню екстреної медичної допомоги відповідно до положень цього закону , внесення на розгляд органу, уповноваженого управляти центром, відповідних пропозицій; залучення, в разі необхідності, додаткових медичних сил і технічних засобів до надання екстреної медичної допомоги при виникненні надзвичайної ситуації та ліквідації її наслідків.

Також законом вносяться зміни в закон України про дорожній рух, якими забороняється створювати перешкоди для проїзду спеціалізованого санітарного транспорту бригад екстреної медичної допомоги, який рухається з включеними проблисковим маячком та спеціальним звуковим сигналом.

Джерело: rbc.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.