Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

АТО

Вівторок, 29 вересня 2015, 17:26

Статус учасника війни отримають сім'ї загиблих учасників АТО

АТО

Уряд поширив дію статусу учасника війни на членів сімей військовослужбовців, добровольців і волонтерів, які загинули в ході АТО.

Про це повідомляє Українська правда.

Відтак, як це йдеться у постанові №740 від 23 вересня, уряд надав статус учасників війни сім'ям громадян, які добровільно забезпечували проведення АТО і загиблих внаслідок поранення, одержаних при забезпеченні проведення АТО, перебуваючи безпосередньо в районах операції в період її проведення.

Також такий статус надається сім'ям загиблих учасників добровольчих формувань, які були утворені або самоорганізувалися для захисту України, за умови, що в подальшому такі формування були включені до складу армії, МВС, Нацгвардії тощо.

До цього списку входять і члени сімей загиблих військовослужбовців і бійців Збройних сил, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Прикордонної служби, спецслужби транспорту, військовослужбовців військових прокуратур, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників МВС, Управління держохорони, служби спецзв'язку, ДСНС.

Крім того, такий статус надано сім'ям загиблих працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися до забезпечення АТО і загинули від поранення, отриманих безпосередньо в районах АТО в ході її проведення.

Нагадаємо, станом на 21 серпня, Міноборони надало статус учасників бойових дій у зоні проведення АТО 69 788 військовослужбовцям.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.