Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міська рада

Четвер, 26 листопада 2015, 18:35

Львівські депутати збунтувалися проти диктатури Садового

Львівська міська рада

Шість політичних партій Львівської міської ради – проти призначення секретарем міськради представника від «Об’єднання «Самопоміч».

Про це повідомила прес-служба ВО «Свобода».

Керівники фракцій партій «Солідарність», ВО «Свобода», «Громадянська позиція», «Громадський рух «Народний контроль» та «Українське об’єднання патріотів – Укроп», Українська Галицька Партія звернулися із спільною заявою щодо обрання секретаря міської ради.

Зазначимо, міський голова Львова Андрій Садовий планує на посаду секретаря поставити представника від «Самопомочі», яка отримала найбільшу кількість депутатських мандатів (24 з 64).

«Всі без винятку експерти та представники шести партій заявили чітку спільну позицію, яка полягає у тому, що заради збереження політичного балансу сил, а також, враховуючи, що Андрій Садовий є керівником партії «Самопоміч», секретарем міськради має бути депутат з будь-якої іншої політсили, які разом набрали 40 мандатів. Такий крок, на думку представників шести політсил, допоможе створити у міськраді атмосферу співпраці і колективної співвідповідальності за результати роботи в інтересах міста», – йдеться у заяві.

Окрім цього, у заяві львівські депутати рекомендують представникам «Самопомочі» очолити комісії, до роботи яких Садовий мав зауваження під час попередньої каденції і «продемонструвати увесь спектр фаховості та знань».

На наступній сесії міська рада повинна обрати секретаря та затвердити перелік постійних депутатських комісій. Пропозицію щодо кандидатури секретаря міськради подає міський голова, але якщо його кандидат не набере більше половини голосів ради, тоді наступна кандидатура вноситься за поданням не менше ніж половини депутатів від загального складу відповідної ради.

Нагадаємо, урочиста сесія міської ради, на якій новообрані депутати та міський голова прийняли присягу, відбулася 24 листопада.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.