Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація

prozak.info

П'ятниця, 12 лютого 2016, 18:16

До кінця березня Львівщина отримає нові поставки вакцини

вакцинація

До кінця березня Львівщина отримає частину нових вакцин від дифтерії, кору, паротиту та правця.

Про це сьогодні під час візиту до Львова повідомила перша заступниця Міністра охорони здоров’я Олександра Павленко, передає кореспондент Варіантів.

«До кінця першого кварталу в райони вже надійдуть поставки частини вакцин від дифтерії, кору, паротиту та правця, адже стосовно іншої частини ще тривають перемовини», – розповіла Олександра Павленко.

Також вона наголосила, що всі вакцини надходитимуть в Україну лише з-за кордону, оскільки їхньою закупівлею й постачанням займаються міжнародні організації.

«З впровадження реформи закупівлі вакцин у 2015 році Міністерство охорони здоров’я передало всю закупівлю в частині вакцин до фонду Юнісеф та інших міжнародних організацій. Власне вони зараз є тими руками, що закуповують вакцини для України», – зазначила Олександра Павленко.

Закупівля вакцин в Україну міжнародними організаціями, дозволила припинити масштабні корупційні схеми та отримувати якісні матеріали для щеплень.

«Міністерство охорони здоров’я дуже серйозно змінило процедуру закупівлі вакцин. Ми могли, звичайно, в 2015 році закуповувати вакцини так, як це робилось раніше. Але тоді ми були б надалі заручниками корупційних схем, що завжди супроводжували закупівельний процес», – зауважила Олександра Павленко.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що закупівлею медикаментів займатиметься не Міністерство охорони здоров’я, а новостворене незалежне нацагентство.

Додамо, що у зв’язку з епідемією грипу на Львівщині продовжили період вакцинації проти поліомієліту на тиждень.

Також через спалах поліомієліту Україна може втратити статус вільної від поліомієліту країни, що значно збільшить труднощі для українців при перетині кордонів із іншими державами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.