Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хабарництво

report.if.ua

Вівторок, 16 лютого 2016, 14:29

На Львівщині суд виправдав лікаря-хабарника

хабарництво

Яворівський районний суд визнав головного лікаря Городоцької райлікарні Павла Фалинського невинним у хабарництві через брак доказів.

Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Зазначимо, що 5 лютого Яворівський районний суд продовжив арешт підозрюваному у хабарництві лікареві, а також відсторонив його від займаної посади до 7 квітня цього року.

Втім, вже через тиждень оголосив виправдувальний вирок.

Як зазначив прокурор Юрій Пришляк, який представляє державне обвинувачення у цій справі, рішення Яворівського суду набирає законної сили лише після закінчення строку для подання апеляційної скарги.

«Безумовно, ми оскаржуватимемо таке рішення та подаватимемо апеляцію. У такому разі вирок набирає сили лише після розгляду справи апеляційним судом. Тож для нас важливо не просто порушити справу, але й довести її до кінця, щоб порушник закону отримав справедливе покарання», – наголосив Юрій Пришляк.

Також звернеться зі спеціальним поданням до Вищої ради юстиції України і Львівська облдержадміністрація з вимогою вжити заходів до цього судді.

«Не можна бути осторонь цього процесу. Тому маємо об’єднатись спільно з  громадськістю задля справедливого завершення цієї справи, адже саме вона має сказати своє вагоме слово. Всі повинні бути рівними перед законом, незважаючи на те, чи це суддя, лікар, службовець чи будь-хто інший», – сказав перший заступник голови облдержадміністрації Ростислав Замлинський.

Нагадаємо, правоохоронці ще у квітні минулого року затримали головного лікаря Городоцької ЦРЛ Павла Фалинського за отримання хабара.

Посадовця піймали при спробі взяти тисячу доларів за сприяння у працевлаштуванні. І лише у серпні Яворівський райсуд задовольнив клопотання обласної прокуратури щодо обрання запобіжного заходу у виді домашнього арешту медику та відсторонення його із займаної посади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.