Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

Четвер, 19 липня 2012, 13:28

Костюк розпочинає тотальні перевірки Садового та інших керівників місцевого самоврядування на Львівщині

Голова Львівської ОДА Михайло Костюк затвердив Порядок контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади. Про це сказано в розпорядженні голови Львівської ОДА від 17 липня.

 

Костюк розпорядився також створити комісію для проведення перевірок. Очолив комісію заступник керівника апарату облдержадміністрації, голова комісії Орест Матвіїшин.

Якщо комісія виявить порушення, то голова облдержадміністрації у тижневий термін розглядає результати перевірки і вживає заходів для усунення порушень чи зловживань, а у разі потреби ? передає матеріали відповідним правоохоронним органам та вищим органам виконавчої влади.

У разі коли сільський, селищний, міський голова порушує Конституцію або закони України, права і свободи громадян, не забезпечує здійснення делегованих повноважень, перешкоджає здійсненню контролю за їх виконанням та в інших випадках голова облдержадміністрації порушує у встановленому порядку питання про їх відповідальність згідно з чинним законодавством, - сказано у документі. 

Даний документ (Положення) затверджено у відповідності до Конституції та ст. 76 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” та постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 1999 р. № 339 „Про затвердження Порядку контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади” (із змінами згідно з постановами Кабінету Міністрів України  від 5 липня 2004 р. № 835 та від 3 червня 2009 р. № 549), з метою вдосконалення та впорядкування проведення контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.