Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

Четвер, 17 березня 2016, 15:10

На Львівщині найбільше вакансій серед робітничих професій

Центр зайнятості

Вакантними на сьогодні залишаються понад 2 тисячі робочих місць, переважно робітничих професій.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами директора Львівському обласному центрі зайнятості Василя Барилюка, вакантними залишаються понад 2 тис. робочих місць і посад. Серед них – більше 1 тисячі варіантів працевлаштування пропонують представникам робітничих професій, близько 600 місць для службовців, а також вакансії для тих, хто не має спеціального фаху та підготовки.

Зокрема, працедавці запрошували на роботу водіїв автотранспортних засобів, продавців продовольчих товарів, швачок, слюсарів-ремонтників, кухарів, монтерів кабельного виробництва, двірників, провідників пасажирських вагонів, операторів автоматичних і напівавтоматичних ліній, верстатів та установок, охоронників.

Також новоствореними місцями праці з наданням працедавцям компенсації у розмірі єдиного соціального внеску забезпечено 105 безробітних, ще 110 осіб отримали одноразову допомогу для започаткування власної справи та відкрили бізнес.

До тимчасової зайнятості залучено 810 осіб, а професійним навчанням охоплено 2,3 тис мешканців Львівщини.

Зазначимо, у січні-лютому цього року, порівняно з минулим роком, зменшилася кількість безробітних, які у центрах зайнятості області отримували соціальні послуги – з 32,7 до 30,6 тис. осіб.

Водночас дещо зросла й кількість вакансій – з 9,5 до 9,9 тис, що у свою чергу скоротило й число претендентів на одну пропозицію – з 15 до 11 осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.