Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр зайнятості

Вівторок, 12 грудня 2023, 14:00

На Львівщині офіційно зареєстрували понад 30 тисяч вільних і вакантних посад

Центр зайнятості

Загалом в області на двох безробітних припадає три вакансії.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 1 грудня 2023 року у Львівській області з початку року послугами Львівської обласної служби зайнятості скористалися 23 тисяч безробітних, що на 42,8% менше, ніж за ці місяці минулого року.

Роботою забезпечили 14,5 тисяч осіб. До тимчасової зайнятості залучили 1445 мешканців Львівщини, з яких 547 виконували громадські та інші роботи тимчасового характеру, 898 – суспільно корисні.

За скеруванням служби зайнятості 2,5 тисячі безробітних проходили професійне навчання або перекваліфікацію за такими професіями як електрогазозварник, перукар, манікюрник, касир торговельного залу, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, швачка, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, водій трамвая, оператор котельні, продавець продовольчих товарів та ін.

Упродовж січня-листопада цього року в області було зафіксовано 32,2 тисячі вільних робочих місць і вакантних посад.

У перші дні грудня допомогу у працевлаштуванні потребували 3,3 тисячі безробітних (торік було на 2,4 тисячі більше). У базі вакансій налічувалося 10,1 тисячі пропозицій працевлаштування.

Середній розмір заробітної плати, зазначений у відкритих станом на 1 грудня цього року вакансіях, становив 12,9 тис. грн, а на двох безробітних припадало три вакансії.

Додамо, станом на початок вересня в області через центри зайнятості роботу шукали чотири тисячі безробітних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.