Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр зайнятості

Середа, 22 березня 2023, 15:54

З початку року на Львівщині роботу шукали понад тисяча переселенців

Центр зайнятості

З початку року за допомогою служби зайнятості в області роботу шукали 1161 переселенець.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 20 березня з початку цього року за допомогою обласної служби зайнятості роботу шукали 1161 переселенець, з них 896 безробітних.

За словами директора Львівського обласного центру зайнятості Василя Барилюка, за цей час вдалося працевлаштувати 163 переселенців, а загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України, з 24 лютого 2022 року до 17 березня 2023 року, роботою вдалося забезпечити 1266 вимушених переселенців.

Здебільшого люди з районів активних бойових дій або тимчасово окупованих територій погодилися працювати на Львівщині у таких галузях економіки як гуртова та роздрібна торгівля (27,2%) і переробна промисловість (26,2%), майже 9% були працевлаштовані у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування, по 7% – у закладах охорони здоров’я та транспортних підприємствах.

Станом на 20 березня кар’єрні радники обласної служби зайнятості продовжували пошук місця праці для 333 внутрішньо переміщених осіб зі статусом безробітного. Серед них переважали особи з вищою освітою (65,6%), віком від 15 до 44 років (64,1%). З-поміж переселенців, що потребували допомоги у працевлаштуванні, найбільша чисельність представників таких груп професій як професіонали (21%), фахівці (19,2%), працівники сфери торгівлі та послуг (15,6%), законодавці, держслужбовці, керівники (13,8%).

Нагадаємо, торік за допомогою служби зайнятості в області роботу шукали 4,5 тисячі переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.