Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр зайнятості

Середа, 18 січня 2023, 15:14

На Львівщині офіційно зареєстрували понад три тисячі безробітних переселенців

Центр зайнятості

Станом на початок січня за допомогою служби зайнятості в області роботу шукали 4,5 тисячі переселенців.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на початок січня за допомогою обласної служби зайнятості роботу шукали 4,5 тисячі переселенців, з них через відсутність прийнятних пропозицій роботи 3,3 тисячі визнали безробітними.

За словами директора Львівського обласного центру зайнятості Василя Барилюка, вдалося працевлаштувати 1108 переселенців, у тому числі 748 безробітних.

"Більшість тих, хто потребував допомоги в пошуку роботи, прибули з Донецької, Харківської, Херсонської, Луганської та Запорізької областей. А працевлаштувалися переселенці в основному на підприємства переробної промисловості, у заклади сфери торгівлі та послуг (по 23,2 %), а також в освітянські установи (8,8%)" – наголосив Василь Барилюк.

За його словами, станом на 1 січня 2023 року соціальні послуги служби зайнятості у сфері працевлаштування отримували 545 осіб зі статусом ВПО, а це 10,6% безробітних, зареєстрованих в обласному центрі зайнятості.

Програмою компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб у 2022 році на Львівщині скористалися 530 компаній, які прийняли на роботу 1372 особи. На відшкодування їм витрат із Фонду загальнообов’язкового держсоцстрахування на випадок безробіття виділили понад 16,8 млн грн.

За видами економічної діяльності лідерами з працевлаштування переселенців із виплатою компенсації стали такі галузі як гуртова та роздрібна торгівля, переробна промисловість, тимчасове розміщування й організація харчування, транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність, охорона здоров’я та надання соціальної допомоги, а також сільське та лісове господарство.

Нагадаємо, станом на початок жовтня в області на одне вільне місце праці в середньому претендували двоє осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.