Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Четвер, 13 жовтня 2022, 15:11

На Львівщині на одну вакансію претендують двоє безробітних

Львівщина

Станом на початок жовтня в області на одне вільне місце праці в середньому претендували двоє осіб.  

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 1 жовтня за допомогою обласної служби зайнятості роботу шукали 8067 безробітних, що у два рази менше, ніж у цей час 2021 року (16415). База вакансій складалася з 4285 пропозицій працевлаштування, а на одне вільне місце праці в області в середньому претендували 2 особи (минулого року – 3).

За словами директора Львівського обласного центру зайнятості Василя Барилюка, у січні-вересні цього року фахівцям служби зайнятості вдалося забезпечити роботою 12594 особи, у тому числі 10185 безробітних. Професійним навчанням охоплено 2509 безробітних, ще 229 осіб залучено до виконання громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Найпростіше в області працевлаштуватися швачкам, водіям автотранспортних засобів, слюсарям різної спеціалізації, електромонтерам, операторам автоматичних ліній та верстатів. Водночас фірми і компанії пропонують роботу бухгалтерам, різного профілю вчителям, лікарям, інженерам, інспекторам, майстрам тощо.

Також в області зріс середній розмір заробітної плати, зазначений в актуальних вакансіях: якщо торік на початку жовтня працедавці в середньому готові були платити претендентам 8455 грн, то цього року зарплатні пропозиції збільшилися на 1085 грн і становили 9538 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.