Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівщина

Вівторок, 19 липня 2022, 16:34

На Львівщині зареєстрували майже 10 тисяч безробітних

Львівщина

Станом на середину липня в області офіційно зареєстрували 9,8 тисячі безробітних, а на одну вакансію претендували троє осіб.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

З початку року в обласному центрі зайнятості роботу шукали 31,4 тисячі безробітних, з них працевлаштували 8,6 тисячі осіб, а ще 1,6 тисячі охопили професійним навчанням.

Станом на 18 липня у Львівській області офіційно зареєстрували 9,8 тисячі безробітних, із яких – 64% жінки, 25% – молодь віком до 35 років, 41% – мешканці села. Загалом на одне вільне робоче місце претендували 3 особи.

"Цьогоріч з обласною службою зайнятості співпрацювали 4,7 тисячі працедавців, які повідомили про наявність 17,3 тисячі вакансій. Найбільшим попитом на локальному ринку праці користувалися швачки, електромонтери, слюсарі різного профілю, касири, водії автотранспортних засобів, продавці продовольчих товарів та ін. Середній розмір заробітної плати в актуальних вакансіях, станом на 18 липня, – 9682 гривень, а середня величина допомоги з безробіття вдвічі менша – 4553,4 грн" – наголосив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, найбільше шансів знайти роботу у робітників, для яких у базі вакансій зафіксовано 70% варіантів працевлаштування, тоді як для службовців – 23%, а для тих, у кого нема спеціальної підготовки або професії, лише 7%.

Нагадаємо, станом на початок червня в області офіційно зареєстрували 11,9 тисячі безробітних

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.