Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

авто

Вівторок, 31 травня 2016, 15:50

В Україні зменшили акциз на вживані авто

авто

Верховна Рада до 2019 року значно знизила ставки акцизу на старі легкові авто.

Сьогодні на сесії Верховна Рада прийняла законопроект, яким тимчасово, до 31 грудня 2018 року, знижуються ставки акцизного збору на вживані легкові автомобілі, зокрема, з метою мінімізації використання схем "тимчасового ввезення" для ухилення від сплати податків.

Цей законопроект підтримали 237 народних депутатів.

"Прийняття законопроекту позитивно вплине на розвиток автомобільного ринку та дасть змогу громадянам легалізувати свої придбані автомобілі, що зараз перебувають в митному режимі транзиту. Також реалізація проекту сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу як на ринку автопродажів так і наданні страхових послуг, та послуг з автомобільного сервісу", – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Також наголошується, що це дозволить збільшити доходи державного бюджету на 1,2 млрд. грн. 

Зазначимо, в Україні з початку року діє стандарт Євро-5, згідно з яким ввозитися з Європи можуть авто не старше 2009 року випуску. Водночас, як зазначають експерти, високі ставки акцизного збору були практично єдиним бар'єром, що перешкоджає масовому ввезенню в Україну уживаних легкових автомобілів.

З прийняттям закону розмитнення вживаних автомобілів значно подешевшає.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.