Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Шахта Межирічанська

Вівторок, 7 червня 2016, 13:05

Львіввугілля планує зафіксувати умови торігівлі з ДТЕКом

Шахта Межирічанська

Шахтарі хочуть прописати умови продажу вугілля енергокомпанії у меморандумі.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова львівської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин.

У вуглевидбуванні виникла складна ситуація: невиплачена заробітня плата, внаслідок невикористання видобутого вугілля компанією ДТЕК. Щоб видобуток вугілля був окупним, ДТЕК мусить забирати 45-50 вагонів на добу
так, за травень відвантажено лише 9 вагонів, за які отримано 25 млн гривень. На виплату заробітної плати необхідно 96 мільйонів. Шахти спроможні видобувати вугілля на 110-120 мільйонів в місяць.

Олег Турчин пояснив, що зараз на складах ДП "Львіввугілля" є більше 100 тисяч тонн вугілля, яке не відвантажують. В літній період існує ризик його самозагоряння. Гірники проводили нараду, планували сьогодні перекрити доступ до ТЕС у Добротворі та Бурштині, щоб звернули увагу на їхню проблему. Після звернення до Президента і Прем'єр-міністра, ситуація дещо змінилась – зібльшили кількість вагонів для відвантаження вугілля зі складів. За результатами переговорів між шахтарями та представниками ДТЕК заплановано круглий стіл за участю представників ДТЕК, ЛОДА, профспілкових лідерів, ДП "Львіввугілля", де заплановано підписати меморандум про подальшу співпрацю. Торгівля вугілля між ДП "Львіввугілля" та ДТЕК не формалізовано, не визначено умов на яких здійснюється поставка сировини компанії.

За словами голови регіонального об’єднання незалежної профспілки гірників України міста Червонограда, Віталія Оніжука, зараз заборгованості наразі нема. Однак виплачують зарплатню шахтарям частинами – по 12% протягом місяця. Відповідно до закону, про держпітримку галузі, шахтарі отримали дотацію в розмірі 350 мільйонів гривень.

Нагадємо, зимою гірники перекривали дороги понад 300 шахтарів перекрили трасу Львів-Рава-Руська, влаштували пікет перед будівлею Львівської ОДА через невиплачену заробітню плату. Ризик екологічної катастрофи на териконах, що в Сокальському районі Варіанти дослідили у статті "Бедленди Львівщини".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.