Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Понеділок, 8 серпня 2016, 16:38

На Львівщині буде 95 об'єднаних громад

Львівщина

Львівщина завершила доопрацювання перспективного плану об’єднання територіальних громад, який передбачає створення 95 громад.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як наголосив радник голови львівської ОДА з питань децентралізації Віталій Корецький, основною метою доопрацювання перспективного плану було не допустити створення дрібних і фінансово неспроможних громад.

"Станом на 8 серпня на Львівщині є 25 ініціювань зі створення ОТГ, пропозиції щодо об’єднання відправлено 161-ій місцевій раді. У 96 із них завершено громадське обговорення створення ОТГ, у 65 – прийнято рішення про надання згоди на об’єднання", – заявив Віталій Корецький.

За його словами, проблемою створення нових об'єднаних громад є необхідність надання згоди усіх без винятку місцевих рад, які передбачені у перспективному плані.

Відтак, проект цього документу невдовзі буде подано на затвердження Львівською обласною радою.

Нагадаємо, станом на сьогодні на Львівщині створено 15 громад, які мають прямі бюджетні відносини з Міністерством фінансів. Шістнадцята, Ходорівська громада, працюватиме на прямих бюджетних відносинах з 1 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.