Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Любомир Гузар

day.kyiv.ua

Понеділок, 29 серпня 2016, 11:35

Любомир Гузар став першим лауреатом премії ім. Івана Франка

Любомир Гузар

У суботу, 27 серпня, у Дрогобичі відбулась офіційна церемонія нагородження міжнародної премії ім. І. Франка.

Про це повідомила прес-служба Міжнародного фонду Івана Франка.

Першим лауреатом премії став екс-настоятель УГКЦ Любомир Гузар у номінації "За визначний особистий внесок у розвиток суспільно-гуманітарних наук".

Міжнародну премію Івана Франка Любомир Гузар отримав за монографію "Андрей Шептицький Митрополит Галицький (1901-1944) провісник екуменізму".

"Мрію, щоб ця премія стала відомою у всьому світі і, була поряд із премією Альфреда Нобеля і стала достойною й бажаною винагородою вченим із різних країн світу за дослідження в соціально-гуманітарних науках та україністиці", – зазначив голова правління Міжнародного фонду Роланд Франко.

Оскільки з об’єктивних причин Блаженніший Любомир Гузар не зміг прибути на захід, він уповноважив прийняти нагороду владику Ярослава, єпископа Самбірсько-Дрогобицького УГКЦ. 

Зазначимо, Міжнародний фонд Івана Франка минулого року заснував внук каменяра Роланд Франко. 

Міжнародну премію вручають у двох номінаціях: «За вагомий внесок у розвиток україністики» та «За визначний особистий внесок у розвиток соціально-гуманітарних наук».

Лауреатів нагороджують щорічно 27 серпня – у День народження Івана Яковича Франка. Цьогоріч розмір призового фонду становить 500 тисяч гривень.

Нагадаємо, нещодавно з Міжнародним фондом Франка стався казус –організатори допустились кількох орфографічних помилок у запрошеннях на урочисте нагородження лауреатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.