Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

уряд

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 12:04

Уряд очікує на збільшення надходжень до Пенсійного фонду через ріст зарплати

уряд

У Мінсоцполітики вважають, що збільшення мінімальної зарплати приведе до збільшення надходжень до Пенсійного фонду на 7-10 млрд грн.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як наголосив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, збільшення мінімальної заробітної плати приведе до збільшення надходжень до Пенсійного фонду України на 7-10 млрд грн.

"Ніякої політики в рішенні уряду немає, це чітко прораховане економічне та соціальне рішення, яке спричиняє абсолютну більшість позитиву, і з погляду справедливості в оплаті праці, і з погляду подальшого наповнення Пенсійного фонду України, оскільки ми чудово розуміємо, що збільшення заробітних плат приводить до збільшення доходів Пенсійного фонду України. Ми прораховуємо зараз, за моїми оцінками, ефект від такого кроку на першому етапі становитиме щонайменше 7-10 млрд грн до Пенсійного фонду", – заявив  Павло Розенко.

За його словами, уряд шукає способи зменшити дефіцит Пенсійного фонду, який у проекті державного бюджету на 2017 рік закладено в розмірі 150 млрд грн.

Нагадаємо, 26 жовтня уряд повідомив, що ініціює підвищення прожиткового мінімуму в Україні до 3200 грн і має намір внести відповідну норму до проекту державного бюджету на 2017 рік.

Додамо, 20 жовтня Верховна Рада проголосувала за пропозиції до проекту бюджету на 2017 рік, де збільшила собі зарплати, прив'язавши їх до мінімальної заробіткої плати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.