Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

бюджет Львівщини

Четвер, 8 грудня 2016, 16:15

Бюджет Львівщини-2017: освіта та мікропроекти

бюджет Львівщини

Сьогодні колегія облдержадміністрації розглянула питання про прогнозний обсяг бюджету на 2017 рік.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, як зазначив директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків, на фінансування за кошти місцевих бюджетів передається утримання установ загальної освіти, крім оплати праці педагогічних працівників, оплата енергоносіїв установ охорони здоров’я.

"Для часткової компенсації згаданих видатків надається з державного бюджету додаткова дотація в сумі 1 млрд грн з 2,5 млрд грн необхідних", –наголосив Олег Демків.

Відтак, зростання податків і зборів до місцевих бюджетів прогнозується орієнтовно на 15%, мінімальна зарплата збільшується вдвічі до 3200 гривень, індекс споживчих цін – 12,7%, а комунальні послуги та енергоносії – 10,95%.

Загальний обсяг місцевих бюджетів прогнозується у 28,7 млрд грн, з них обласний бюджет – 12 млрд грн. 85% надходжень обласного бюджету становлять трансферти з державного бюджету – 10,2 млрд грн.

Щодо основних видатків з бюджету області у 2017 році, то вони будуть спрямовані на охорону здоров’я – 49% та на освіту – 26%. Видатки на реалізацію обласних програм запропоновані у 713 млн грн, зокрема на програму мікропроектів місцевого розвитку – 60 млн грн.

Нагадаємо, всі місцеві бюджети мають бути затверджені до 25 грудня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.