Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

маршрутка

Середа, 14 лютого 2024, 13:00

У Самбірській громаді передбачили майже 3 мільйони гривень на компенсацію перевізникам за проїзд пільговиків

маршрутка

Із 73 громад Львівщини наразі лише 41 подали дані про відшкодування перевізникам, і з них у 15 громадах взагалі не передбачено на це коштів.        

Про це повідомили у відповідь на запит Варіантів. 

Найбільше серед усіх громад, які надали відповіді Варіантам, виділила Самбірська міська рада, яка скерувала цьогоріч на програму компенсацій пільгових перевезень 2 млн 700 тисяч гривень. З них 500 тисяч гривень передбачено на проїзд залізничним транспортом, а 2 млн 200 тисяч – автомобільним транспортом. Однак у міській раді повідомили, що вони не володіють інформацією щодо кількості пільговиків у громаді, оскільки державним реєстром осіб, які мають право на пільги з 01.12.2022 року займаються органи Пенсійного фонду України.

Новокалинівська міська рада виділила з цьогорічного бюджету 475 тисяч гривень на компенсаційні виплати за проїзд автомобільним та залізничним транспортом пільгових категорій громадян на приміських маршрутах загального користування. Зазначимо, у цій громаді перебуває 1216 осіб пільгових категорій.

Трохи меншу суму передбачили у Давидівській сільській раді, де на цей рік розраховують компенсувати перевізникам 400 тисяч гривень за проїзд пільгових категорій.

Натомість, у Зимноводівській сільській раді коштів в бюджеті на такі потреби громади не передбачено взагалі.

Загалом на журналістський запит Варіантів відреагували 41 адміністративно-територіальні одиниці Львівщини зі 73 наявних. Станом на сьогодні із отриманих відповідей 15 громад області взагалі не передбачили коштів на компенсації перевізникам, а одна громада відмовилась надавати інформацію про відшкодування.

Нагадаємо, У Радехівській громаді передбачили більше мільйона гривень на компенсацію перевізникам за пільговий проїзд. У Червоноградській громаді передбачили 2 мільйони гривень на компенсацію перевізникам за пільговий проїзд.

У Боринській громаді передбачили 350 тисяч гривень на компенсації перевізникам за пільговий проїзд.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.