Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

маршрутки

Середа, 7 лютого 2024, 11:55

У Славській громаді передбачили 715 тисяч гривень на компенсацію перевізникам за пільговий проїзд

маршрутки

Із 73 громад Львівщини наразі лише 27 подали дані про відшкодування перевізникам, і з них у 12 громадах взагалі не передбачено на це коштів.    

Про це повідомили у відповідь на запит Варіантів. 

У Жидачівській міській раді, розраховують компенсувати 8 тисяч гривень за проїзд пільгових категорій. Зазначимо, у цій громаді 1870 осіб мають право пільгового проїзду. Крім цього, програма передбачена на 2 роки (2024-2026).

Ще меншу суму виділила Добротвірська селищна рада, яка у бюджеті на 2024 рік передбачила 5 тисяч гривень на погашення перевізникам вартості проїзду пільгових категорій.

Заболотцівська сільська рада у цьому році планує компенсувати перевізникам 100 тисяч гривень за пільгове перевезення.

Майже таку саму суму виділили у Тростянецькій сільській раді, де передбачили 110 тисяч гривень виплат на пільговий проїзд.

Сколівська міська рада затвердила програму компенсації пільгового проїзду, для реалізації якої необхідно 230 тисяч гривень, у тому числі для перевезення на приміських маршрутах – 50 тисяч гривень.

Також Старосамбірська міська рада, наразі, ждина, яка виділила компенсації не лише на автомобільний транспорт, а на залізнчині перевезення. Зокрема вона виділила на програму відшкодування компенсації за перевезення окремих пільгових категорій громадян на приміських маршрутах загального користування автомобільним та залізничним транспортом 130 тисяч гривень. З них 900 тис. грн для виплат перевізникам приміських маршрутів, а 400 тис. грн – виплата компенсації за проїзд залізничним транспортом.

Наразі, найбільше з цих громад, виділила Славська селищна рада, в якої обсяг фінансування даної програми становить 715 тисяч гривень. Крім цього, на витрати на перевезення учасників бойових дій виділили 104 080 гривень.

Натомість, у Перемишлянській міській раді, Щирецькій селищній раді та Меденицькій селищній раді коштів в бюджеті на такі потреби громади не передбачено взагалі.

Золочівська міська рада також не виділила з цьогорічного бюджету кошти на компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян. У міськраді пояснили, що це пов'язано із виділенням 142 мільйонів гривень із бюджету на запезпечення обороноздатності держави, що призвело до дефіциту коштів на фінансування першочергових видатків. Питання пільгових перевезень військовослужбовців та учасників бойових дій у Золочівській громаді вирішується підприємствами-автомобільними перевізниками самостійно.

Самбірська міська рада взагалі відмовила у наданні інформації про компенсації, оскільки не володіє нею і не зобов'язана давати відповідь на запитувану інформацію.

Нагадаємо, із 73 громад Львівщини наразі лише 15 подали дані про відшкодування перевізникам, і з них у 8 громадах взагалі не передбачено на це коштів.

Раншіе Варіанти опублікували відповіді 9 громад. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.