Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

маршрутка

Понеділок, 12 лютого 2024, 10:00

У Боринській громаді передбачили 350 тисяч гривень на компенсації перевізникам за пільговий проїзд

маршрутка

Із 73 громад Львівщини наразі лише 37 подали дані про відшкодування перевізникам, і з них у 14 громадах взагалі не передбачено на це коштів.      

Про це повідомили у відповідь на запит Варіантів. 

Боринська селищна рада Самбірського району виділила з цьогорічного бюджету 350 тисяч гривень на компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян.

Значно меншу суму передбачили у Підкамінській селищній раді, де на цей рік розраховують компенсувати перевізникам 50 тисяч гривень за проїзд пільгових категорій. Зазначимо, у цій громаді 322 особи мають право пільгового проїзду, а найбільшу частину пільговиків становлять члени багатодітних сімей – 128 людини. Згідно з програмою у цій громаді щомісячно на компенсації перевізникам розрахують виділяти по 4-5 тисяч гривень, однак у січні виплати не передбачені. 

Наразі, Моршинська міська рада, друга громада, у якій виділили компенсації не лише на автомобільний транспорт, а на й залізничні перевезення. Зокрема вона передбачила на програму часткового відшкодування пільгового проїзду автомобільним транспортом 100 тисяч гривень, а 60 тисяч гривень – виплата компенсації за проїзд залізничним транспортом. Станом на 1 січня цього року у Моршинській громаді 4035 осіб мають право пільгового проїзду, в тому числі і учасники бойових дій.

Натомість, у Ходорівській міській раді коштів в бюджеті на такі потреби громади не передбачено взагалі, хоча у громаді 2741 особа користуються пільгами під час проїзду у транспорті. 

Загалом на журналістський запит Варіантів відреагували 37 адміністративно-територіальних одиниць Львівщини зі 73 наявних. Станом на сьогодні із отриманих відповідей 14 громад області взагалі не передбачили коштів на компенсації перевізникам, а одна громада відмовилась надавати інформацію про відшкодування.

Нагадаємо, У Радехівській громаді передбачили більше мільйона гривень на компенсацію перевізникам за пільговий проїзд. У Червоноградській громаді передбачили 2 мільйони гривень на компенсацію перевізникам за пільговий проїзд.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.