Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Вівторок, 31 січня 2017, 13:18

Львівщині вирахували суму на проекти регіонального розвитку у 2017 році

Львівщина

У 2017 році із ДФРР на реалізацію проектів Львівська область отримає 166 млн грн.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розподілило кошти державного фонду регіонального розвитку у 2017 році для усіх областей України.

Відтак, цього року Львівщина загалом отримає 166,5 млн грн, з них 118 мільйонів – кошти спеціального фонду.

У коментарі Варіантам експерт Центру місцевого розвитку Степан Рудницький зазначив, що розрахунок сум здійснюється зпевною формулою та регламентується статтею 24-1 "Державний фонд регіонального розвитку" Бюджетного кодексу. Так, розрахунок залежить від можливостей у держбюджету, від наслення області, її валового внутрішнього продукту.

Загалом на конкурс ДФРР від Львівщини цього року надійшло 267 проектів, найбільше проектів подав Пустомитівський район – 31, Жовківський – 27, Старосамбірський – 18, Самбірський – 24.

Більшість поданих проектів від Львівщини, які оприлюднені на сайті міністерства, стосуються ремонту шкіл та народних домів, вуличного освітлення, дитячих майданчиків.

Натомість у 2016 році Львівщина отримала 222 млн грн на реалізацію 78 проектів від Мінрегіонбуду. 44 проекти буди виконані протягом минулого року.

Нагадаємо, у 2016 році всього на фінансування понад 1000 проектів регіонального розвитку виділили більше 600 млн грн.

Лідером із залучених коштів у минулому році був Пустомитівський район – він отримав 64 млн грн, а також Самбірський – 57 млн грн, Яворівський – 29,6 млн грн, Старосамбірський райони – 27 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.