Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

П'ятниця, 24 грудня 2021, 12:16

Облрада Львівщини спрямувала п'ять мільйонів гривень на перевезення пільговиків

львівські маршрутки

Депутати прийняли програму підтримки та розвитку транспорту Львівської області у 2022 році.

Вчора, 23 грудня, на сесії Львівської обласної ради депутати внесли зміни до програми підтримки та розвитку транспорту Львівської області на 2022-2025 роки.

"За" проголосували 50 депутатів.

Зокрема, з бюджету області на цю програму у 2022 році передбачили 5 млн грн, з яких 4,5 млн грн виділяли на компенсації перевізникам та залізниці за перевезення пільговиків, а ще 300 тис грн – на стимулювання оновлення рухомого складу в галузі пасажирських автомобільних перевезень.

За словами керівника управління транспорту та зв'язку Львівської ОДА Степана Рудницького, програма має на меті підтримати підприємства, які працюють у галузі пасажирських перевезень на Львівщині.

"У Львівській області пасажирські перевезення здійснюють 55 перевізників, які обслуговують 707 маршрутів, в тому числі 409 приміських і 298 міжміських внутрішньообласних. Загальна кількість автобусів, залучених до бслуговування маршрутів становить 1359 одиниць" – пояснив Рудницький.

Основними напрямами реалізації програми є:

- компенсація пільгового перевезення окремих категорій громадян транспортом загального користування та залізничним транспортом;

- підтримка реалізації проєктів, спрямованих на розвиток залізничного транспорту (із залученням МТД, державного і місцевих бюджетів);

- підтримка впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду (АСООП) на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування в Львівській області;

- підтримка впровадження заходів щодо покращення покриття мобільного зв’язку та швидкісного інтернету.

- стимулювання оновлення рухомого складу в сфері пасажирських автомобільних перевезень.

Нагадаємо, у 2021 році на компенсацію пільгового проїзду залізницею та автомобільним транспортом виділили 1,5 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.