Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

kyiv.comments.ua

Вівторок, 14 серпня 2012, 09:29

Олег Баляш закликав Львівську обласну раду не втручатися у роботу СЕС

Львівська облрада незаконно нараховує оренду плату Шевченківській районній санітарно-епідеміологічній станції міста Львова.

У зв’язку з цим депутат Львівської обласної ради Олег Баляш звернувся до голови Львівської облради Олега Панькевича задля врегулювання правового статусу споруди лабораторного корпусу Шевченківської районної санітарно-епідеміологічної станції міста Львова за адресою пр-т Чорновола, 45А.  Про це повідомила прес-служба фракції Партії регіонів у Львівській обласній раді.

«Нині ми маємо правовий колапс із роботою цієї установи, – зазначив пан Баляш. – Адже споруда, в якій розташована санепідемстанція, перебуває у оренді Управлінням майном спільної власності Львівської обласної ради згідно договору оренди №337/07 від 24 грудня 2007 року. Однак на законодавчому рівні ще 2004 року були закладені норми, якіі вказують, що «будівлі установ, котрі здійснюють санітарно-епідеміологічний нагляд, перебувають у державній власності, і передаються зазначеним установам у порядку, встановленому законом», - зазначив депутат.

За словами Олега Баляша, фактично лабораторний корпус є державною власністю. Однак, Львівська обласна рада продовжує нараховувати орендну плату за користуванням цією спорудою у розмірі 312 грн. 40 коп. щомісячно. І це при тому, що навіть, незважаючи на неврегульований статус будівлі, орендна плата державним установам, згідно із Постановою КМУ №786 від 4.10.05, повинна становити 1 гривню. Депутат переконаний – такі дії Львівської обласної ради суперечать законодавству, відтак звернувся до керівництва Львівської облради для врегулювання цього питання.     

«Усі ж розуміють, що санепідемстанція є неприбутковою організацією, і фінансується із державного бюджету,– продовжує Олег Баляш. – Мало цього, 2012 року орендна плата, згідно із рахунками, котрі надсилає комунальне підприємство Львівської обласної ради «Нерухомість та майно», зросла майже до 600 грн. в місяць. Це  просто здирництво по відношенню до установи, у кошторисі якою узагалі відсутні фінансові призначення на оплату оренди приміщень», – підсумував Олег Баляш. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.