Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

російське консульство у Львові

Вівторок, 11 грудня 2018, 17:18

Облрада Львівщини вимагає закрити російське консульство у Львові

російське консульство у Львові

Депутати оприлюднили звернення до президента та МЗС щодо закриття консульства Росії у Львові.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за звернення щодо закриття Генерального консульства Російської Федерації у Львові, – про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Депутати Львівської облради підтримали звернення до президента та Міністерства закордонних справ щодо закриття Генерального консульства Російської Федерації у Львові. 

"Ми, депутати Львівської обласної ради, вимагаємо негайного закриття Генерального консульства Російської Федерації у Львові, що на вул. Левицького, 95. Упевнені, що такі дії призведуть до покращення політичної ситуації в регіоні, значно зменшать соціальну напругу та провокації, які вчиняються агентами розвідки та Федеральної служби безпеки Російської Федерації проти людей, пам’яток української державності, а також пам’ятників видатним борцям за незалежність України", – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 26 листопада на порталі е-петицій була зареєстрована петиція з вимогою ініціювати звернення Львівської міської ради до МЗС України щодо можливості повного закриття консульства Російської Федерації у Львові.

Того ж дня представники Національного Корпусу Львівщини та активісти пікетували будівлю консульства Росії у Львові, виступаючи проти російської агресії щодо України та захоплення українських кораблів російським спецназом.

Додамо, 25 листопада у Азовському морі прикордонні катери ФСБ Росії відкрили вогонь по корабельній групі Військово-Морських Сил України. Три кораблі українських ВМС були захоплені російським спецназом. У результаті цього парламент 276 голосами ухвалив закон про ведення воєнного стану в Україні терміном на 30 днів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.