Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

російське консульство у Львові

Вівторок, 27 листопада 2018, 13:30

У Львові зареєстрували петицію щодо закриття російського консульства у місті

російське консульство у Львові

Станом на сьогодні петиція зібрала 34 підписів із 500 необхідних.

Вчора, 26 листопада, на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Тараса Челепіса з вимогою ініціювати звернення Львівської міської ради до МЗС України щодо можливості повного закриття консульства Російської Федерації у Львові.

Станом на сьогодні петицію підписали 34 особи з 500 необхідних, а до кінця збору підписів залишилось ще 59 днів.

Електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Нагадаємо, 26 листопада представники Національного Корпусу Львівщини та активісти пікетували будівлю консульства Росії у Львові, виступаючи проти російської агресії щодо України та захоплення українських кораблів російським спецназом.

Того ж дня голова Львівської ОДА Олег Синютка дав доручення посилити охорону Російського Консульства у Львові та звернувся до мешканців з проханням проводити протести в межах чинного законодавства.

Додамо, 25 листопада у Азовському морі прикордонні катери ФСБ Росії відкрили вогонь по корабельній групі Військово-Морських Сил України. Три кораблі українських ВМС були захоплені російським спецназом. У результаті цього парламент 276 голосами ухвалив закон про ведення воєнного стану в Україні терміном на 30 днів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.