Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

російське консульство у Львові

Четвер, 29 листопада 2018, 12:12

Львівські депутати вимагають закрити російське консульство у Львові

російське консульство у Львові

Депутати оприлюднили звернення до МЗС Україїни щодо закриття консульства Росії у Львові.

Про це під час сесії Львівської міської ради повідомив депутат від Укропу Ігор Телішевський.

Ігор Телішевський зачитав звернення до міністра закордонних справ України про закриття Генерального консульства Російської Федерації у Львові.

"За прикладом таких європейських країн, як Франція, Німеччина, Польща, Італія, Нідерланди, Данія та інших, які примусово висилають російських дипломатів, наша держава повинна також відповісти на системну гібридну війну, яку Російська Федерація проводить проти нас", – йдеться у зверненні.

За його словами, після введення воєнного стану у частині України, потрібно проводити послідовну державницьку політику у стосунках із агресором, якою є Російська Федерація.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до депутатів з пропозицією спільно опрацювати це звернення і розглянути його на наступному засіданні міськради.

Нагадаємо, 26 листопада на порталі е-петицій була зареєстрована петиція з вимогою ініціювати звернення Львівської міської ради до МЗС України щодо можливості повного закриття консульства Російської Федерації у Львові.

26 листопада представники Національного Корпусу Львівщини та активісти пікетували будівлю консульства Росії у Львові, виступаючи проти російської агресії щодо України та захоплення українських кораблів російським спецназом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.