Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка дерев

Вівторок, 21 лютого 2017, 12:40

На Пустомитівщині дослідне господарство "Оброшине" судиться зі сільрадою через заборону рубок

вирубка дерев

Ставчанська сільрада заборонила проводити будь-які рубки на її території, проте держпідприємство "Оброшине" вважає це втручанням у свою господарстку діяльність.

Про це йдеться у матеріалах Пустомитівського райсуду.

Державне підприємство "Дослідне господарство "Оброшине" Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України подало в суд на Ставчанську сільську раду (Пустомитівський район) з вимогою скасувати рішення щодо заборони лісових рубок.

Сільський голова Ставчан Петро Панахид пояснив, що таке рішення сільрада прийняла через те, що "при перевірці діяльності ДП ДГ "Оброшине" екологи виявили порушення".

"Тому Ставчанська сільрада прийняла рішення заборонити на її території будь-які рубки. А ДП ДГ "Оброшине" подало на нас до суду з вимогою скасувати однин із пунктів цього рішення, оскільки це є нібито втручання в їхню господарську діяльність", – розповів Петро Панахид.

Як вдалося з’ясувати Варіантам від незалежних екологів, восени минулого року на території Ставчанської сільради виявили незаконну рубку дубів.

Відтак у п’ятницю, 24 лютого, о 10:00 год. у Пустомитівському районному суді розглядатимуть позов ДП ДГ "Оброшине" до Ставчанської сільради.

Третьою особою у справі виступають Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства та "Галсільліс".

Зазначимо, село Ставчани Пустомитівського району на півночі межує зі селом Оброшине, де розташований Інститут сільського господарства Карпатського регіону НААН України, якому підпорядковується ДП ДГ "Оброшине".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.