Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Чорнобильська зона

Вівторок, 28 лютого 2017, 16:44

Чорнобилем зацікавилися 44 іноземні інвестори

Чорнобильська зона

Мінекології отримало 44 заявки на будівництво сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив сьогодні міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, станом на 28 лютого міністерство отримало 44 заявки на будівництво сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні відчуження.

"Станом на сьогодні вже є 44 заявки і території, які наші колеги запитали, –від 20 до 1 тисячі гектарів під легалізацію сонячних електростанцій", –наголосив Семерак.

За його словами, прийом заявок завершиться 1 березня, а розгляне питання фінансування будівництва сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні Європейський банк реконструкції і розвитку.

Нагадаємо, у січні цього року у розвиток сонячної енергетики в зоні відчуження готові інвестувати 39 закордонних компаній. А ще в червні 2016 року низка канадських інвесторів зацікавися будівництвом сонячних електростанцій та біопаливних заводів у Чорнобильській зоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.